Pagėgių savivaldybės administracijos darbo laikas:
Pirmadieniais - ketvirtadieniais nuo 8.00 iki 17.00 val.
Penktadieniais nuo 8.00 iki 15.45 val.
Pietų pertrauka pirmadieniais - penktadieniais nuo 12.00 iki 12.45 val.
Nustatytos dvi papildomas asmenų prašymų priėmimo valandos per savaitę pasibaigus darbo laikui – antradieniais ir ketvirtadieniais nuo 17 val. iki 18 val. administracijos priimamajame.
Šeštadieniais ir sekmadieniais poilsio dienos.

PAGĖGIŲ SAVIVALDYBĖ

Biudžetinė įstaiga
Vilniaus g. 9, 99288 Pagėgiai. Tel.: 8 441 57 482.
Faks.: 8 441 57 874. El. p. info@pagegiai.lt

Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 188746659

Lietuviškai English Russian
Meras

Pagėgių savivaldybės
meras
Vaidas Bendaravičius

 
 


ADMINISTRACIJA



Prenumerata


- 2019-08-01 -
Pagėgiškių žolelių arbatos ir medus gastronomijos festivalyje ,,Smakfesten“

Liepos 18-20 dienomis Karlshamne, Švedijoje, vyko Baltijos Jūros ir gastronomijos festivalis ,,Smakfesten“, kuriame dalyvavo ir Pagėgių savivaldybės administracijos delegacija. Asocijuoto partnerio teisėmis Pagėgių savivaldybės administracija buvo pakviesta prisidėti prie projekto iniciatyvų įgyvendinimo South Baltic Food Innovation Culture Actors -SB FICA, projekto numeris STHB.05.01.00-SE-0121/17 ir dalyvauti projekto partnerio Švedijoje organizuojamame renginyje, pristatant Pagėgių krašto bendruomenių ir smulkiųjų gamintojų gaminamus maisto produktus. Pagrindiniai šio tarptautinio su Švedija plėtojamo projekto partneriai Lietuvoje yra VšĮ Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras.



Baltijos Jūros Festivalis organizuojamas jau 52 metus. Tai - vienas didžiausių nemokamų festivalių Švedijoje, kuris šiemet sulaukė daugiau nei 250 000 lankytojų. Gastronomijos festivalis ,,Smakfesten“ dėka Pagėgių savivaldybės administracija užmezgė tarptautinius ryšius bei pažino skandinavišką maisto verslo kultūrą. Su Karlshamno bendruomene susitarta dėl tolimesnio bendradarbiavimo. Bendruomenės atstovė Elin Sandelius pažadėjo sekančiais metais su savo bendruomenės nariais aplankyti Pagėgių krašto benduomenes, kviestis atvykti pas juos ir taip stiprinti užsimezgusį bendradarbiavimą tarp Karlshamno ir Pagėgių. Pagėgių savivaldybės administracijos projekto partnerio ,,VšĮ Rietavo turizmo ir verslo informacijos centras“ direktorė Laima Dockevičienė ir vadybininkė Rasa Baliulevičienė taip pat aplankė Pagėgių krašto stendą.
Smakfesten – tai vieta, kur lankytojai galėjo paragauti, pasimėgauti, patirti ir įsigyti maisto kultūros dalėlės iš Europos ir viso pasaulio. Šiuo tikslu gastronomijos festivalyje Pagėgių savivaldybės Tarybos narys Sigitas Stonys, Pagėgių savivaldybės administracijos vyr. specialistė Guoda Kazakevičienė, Pagėgių krašto turizmo centro vadovė Ilona Meirė ir Vietos veiklos grupės „Pagėgių kraštas“ atstovė Gintarė Šimkūnaitė pristatė ekologiškas arbatas, medaus desertus bei kitus produktus iš Mažosios Lietuvos.
Pagėgių krašto pristatomą ekologišką ir natūralią produkciją įvertino Krinovos inkubatoriaus ir mokslų parko (Švedija) maisto ekspertė Bodil Nilsson,kuri po medaus ir arbatos degustacijos Pagėgių krašto stende pakvietė ir kitais metais dalyvauti Baltijos Jūros ir gastronomijos festivalyje ,,Smakfesten“ bei pristatyti aukštos kokybės mažųjų gamintojų gaminamą produkciją.
Karlshamno bendruomenė ne tik svetingai priėmė Pagėgių savivaldybės administracijos delegaciją ir pasirūpino turiningu laisvo laiko praleidimu, bet ir nuoširdžiai pasidalino savo darbo praktika organizuojant gastronominio pobūdžio renginius. Elin Sandelius, festivalio ,,Smakfesten“ organizatorė ir šio projekto iniciatorė teigė, kad pagrindinė idėja yra ne suorganizuoti maisto festivalį, o jo metu formuoti kitokį visuomenės požiūrį į maisto ruošimo ir vartojimo kultūrą ir tuo pačiu pristatyti Europos ir pasaulio šalių maisto ypatumus. Todėl festivalio metu nuo ankstyvo ryto vyko įvairūs sveikos gyvensenos praktiniai užsiėmimai, paskaitos, meditacijos. Festivalio lankytojams buvo siūloma paragauti vietinių Švedijos mažų alaus daryklų, vyno ir sulčių gamintojų gėrimų, alyvuogių iš Graikijos, sūrio iš Olandijos, Turkijos ir Palestinos, itališkų ledų bei daug kitų gardumynų.
Kitas susitikimas su projekto partneriais vyks rugsėjo mėnesį baigiamojoje projekto konferencijoje.

 
Atgal   Spausdinti