ĮGYVENDINTAS PROGRAMOS BENDRAS PAGĖGIŲ SAVIVALDYBĖS IR PUNSKO VALSČIAUS VYKDOMAS PROJEKTAS „BENDRADARBIAVIMO STIPRINIMAS TVARAUS GAMTOS IŠTEKLIŲ VALDYMO SRITYJE“ PAGAL INTERREG V-A LIETUVOS – LENKIJOS BENDRADARBI

Š. m. lapkričio 15 d. Pagėgių kultūros centro salėje įvyko galutinė projekto konferencija. Konferencijoje dalyvavo 12 dalyvių iš Punsko ir savivaldybės viršaitios Vytautas Liškauskas, kuris sveikindamas konferencijos dalyvius, įteikė ir padėkos raštus partneriams, Pagėgių savivaldybės merui V. Komskiui, Administracijos direktorei D. Butvydienei, projekto vadovei L. Razutienei ir kitiems projekto vykdytojams. Savo ruoštu administracijos direktorė D. Butvydienė taip pat padėkojo projeką įgyvendinusiems darbuotojams. Savivaldybės meras V. Komskis pasidžiaugė gražiu ir vaisingu bendradarbiavimu su Punsko valsčiumi, kadangi be šio projekto šiai programai yra parengtos ir pateiktos dar dvi bendros paraiškos. Direktorė džiaugėsi gausiai besilankančiais punskiečiais, kuriems patiko Pagėgių kraštas ir jo istoriją, kuri mus sieja per Vydūno atminimą, lietuvybės išsaugojimą.savo įspūdžiais dalinosi ir jaunimo kūrybinių dirbtuvių stovyklos dalyviai. Punskiečiai pasirodė su gražiu lietuvišku vaidinimu apie paukščius. Konferencijoje be projekto pristatymo buvo pristatyta parengta aplinkosaugos metodika, kurią parengė Lietuvos regioninių tyrimo instituto prezidentas, profesorius Rimantas Dapkus.

Svarbiausiai konferencijoje buvo nutarta, kad projektas pasiekė ne tik savo tikslą, tačiau ir prisidėjo prie  Programos tikslo – prisidėti prie regiono augimo bei gyvenimo kokybės gerinimo, glaudžiai bendradarbiaujant abipus sienos Programos teritorijoje gyvenantiems žmonėms ir institucijoms.

Tai įrodo glaudūs užsimezgę ryšiai tarp jaunimo, tarp bendruomenės narių. Ne viena Punsko bendruomenės delegacija atvyko pasigrožėti Pagėgiais, aplankė įžymias krašto vietas, suspažino su mūsų papročiais, tradicijomis.

Apie projektą. Bendras projekto tikslas – skatinti bendradarbiavimą tarp Pagėgių savivaldybės ir Punsko valsčiaus, siekiant patirties ir gerosios praktikos aplinkos apsaugos srityje, saugant gamtinį kultūrinį paveldą nuo neigiamos žmonių daromos veiklos.

Projekto vertė 49230 Eurų, iš kurių ES paramos lėšos sudaro 41845,50 Eurų, o partnerių indėlis – 7384,50 Eurų. Įgyvendintas projektas, kaip ir buvo numatyta sutartyje per 10 mėnesių.    Projekto veiklos: tarptautiniai susitikimai, atviros diskusijos, fokus grupės, kompetencijų renginys ir jaunimui skirtos 2 tarptautinių kūrybinių dirbtuvių  stovyklos bei parengta aplinkos valdymo metodika renginių, vykstančių saugomose, lankomiausiose  teritorijose, organizatoriams.

Projekto vadovė Loreta Razutiene

Pagėgių savivaldybės administracijos

Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotoja

Dalintis
Skip to content