Apskrities savivaldybių merai susitiko su Susisiekimo viceministre

Susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė antradienį lankėsi Tauragėje, kur susitikusi su Tauragės, Šilalės, Jurbarko ir Pagėgių savivaldybių merais aptarė darnaus judumo iššūkius, pristatė ministerijos rengiamą dviračių takų plėtros planą ir susipažino su situacija šiame regione.

Su Tauragės savivaldybės atstovais viceministrė diskutavo apie elektromobilių įkrovos infrastruktūros, 5G ryšio, viešojo transporto plėtros ir kitus planus, kuriuos rengia Susisiekimo ministerija ir į kuriuos aktyviai skatinamos įsitraukti visos Lietuvos savivaldybės.

Pasak susisiekimo viceministrės A.Vaiciukevičiūtės, nepaisant to, kokiu tikslu važiuojama dviračiu, kelionė juo privalo būti saugi, patogi ir neriboti dviratininkų. Tam Susisiekimo ministerija turi parengusi aiškų dviračių takų plėtros planą.

„Pirmą kartą įvertinę tiek valstybinių, tiek regioninių dviračių takų būklę ir kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcija baigdami rengti dviračių takų plėtros žemėlapį, akivaizdžiai matome nuoseklumo trūkumą, takų „išsimėtymą“ atkarpomis – bendro jų tinklo nėra. Tam sutvarkyti nuo šių metų planuojame skirti tris kartus didesnį finansavimą. Iki 2030 m. šalia valstybinės ir vietinės reikšmės kelių turėtų būti nutiesta apie 1300 km dviračių takų. Siekdami tikslo sukurti dviračių Lietuvą, aktyviai bendradarbiaujame su šalies savivaldybėmis“, – sakė A. Vaiciukevičiūtė.

Susisiekimo ministerijos ir Pagėgių savivaldybės informacija

Dalintis
Skip to content