Gyventojai raginami atsakingai prižiūrėti savo augintinius

Pagėgių savivaldybėje 2020 m. liepos 1 d. pasirašytas savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymas Nr. A1-579 „Dėl gyvūnų laikymo Pagėgių savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklių patvirtinimo“, kuriuo numatomos gyvūnų laikytojo pareigos, draudžiami veiksmai, bendrieji gyvūnų laikymo reikalavimai, specialieji bešeimininkių ir be priežiūrų gyvūnų laikymo ir kiti reikalavimai.

Pagėgių savivaldybės seniūnijos kartu su savivaldybės administracija prižiūri kaip laikomasi patvirtintų taisyklių. Pagėgių seniūnijos seniūnas Dainiaus Maciukevičius teigia, kad gyvūnų laikymas yra ne tik malonumas, tačiau ir pareiga.

„Tam ir yra taisyklės, kad jų visi laikytumėmės. Kviečiu gyventojus atsakingai rūpintis ir prižiūrėti savo augintinius, kad jie nesukeltų rūpesčių aplinkiniams“, – sako D. Maciukevičius.

Ypatingą dėmesį Pagėgių savivaldybės administracija nori atkreipti į tai, kad gyventojai privalo užtikrinti, kad laikomi gyvūnai nekeltų grėsmės kitiems asmenims, gyvūnams ir jų sveikatai; laikomi gyvūnai nekeltų triukšmo, netrikdytų žmonių ramybės ir viešosios rimties; pririšti laikomi šunys neišeitų už žemės valdos, kurioje laikomi, ribos (žemės valdoje šunys gali būti laikomi nepririšti, jei užtikrinama, kad šunys iš jos neišeis); bešeimininkės katės būtų šeriamos tik Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu nustatytose vietose.

Administracija primena, kad asmenys, pažeidę gyvūnų gerovės ir apsaugos reikalavimus, atsako Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka. Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimas užtraukia baudą nuo trisdešimt iki vieno šimto dvidešimt eurų, o numatyti administraciniai nusižengimai, padaryti pakartotinai, užtraukia baudą nuo vieno šimto dvidešimt iki dviejų šimtų trisdešimt eurų.

Pagėgių savivaldybės informacija

Dalintis
Skip to content