Regiono merai aptarė „Tauragė+“ plėtros aktualijas

Šiandieną Pagėgių savivaldybės posėdžių salėje vyko Tauragės regiono plėtros tarybos posėdis, kuriame dalyvavo visų Tauragės apskrities savivaldybių merai: Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius, Šilalės rajono meras Algirdas Meiženis, Jurbarko rajono meras Skirmantas Mockevičius, Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas, Pagėgių savivaldybės administracijos direktorius Virginijus Komskis,Tauragės regiono plėtros tarybos administracijos direktorė Jurgita Choromanskytė, Centrinės projektų valdymo agentūros ekspertas Gediminas Česonis. Diskutuota ir aptarta funkcinės zonos „Tauragė+“ plėtros strategija bei aktualijos.

Funkcinės zonos Tauragė+ plėtros strategija parengta siekiant nustatyti kelioms savivaldybėms svarbius probleminius klausimus, kuriuos sprendimui reikia bendrų veiksmų, visų pirma skirtų užtikrinti gyventojų poreikius atitinkančių kokybiškesnių paslaugų prieinamumą ir geresnį darbo vietų pasiekiamumą.

Šia iniciatyva siekiama paskatinti savivaldybes kartu su socialiniais partneriais ir bendruomenių atstovais ieškoti bendrų sprendinių siekiant efektyviau pritraukti investicijas ir teikti viešąsias paslaugas.  Bendradarbiavimu ir dalijimosi principais grįstos keturių savivaldybių bendros strategijos rengimas yra naujas veiksmų planavimo būdas. Šis būdas ypatingas tuo, kad nėra pririšamas prie administracinių ribų ir kai kuriais atvejais gali apimti ir daugiau savivaldybių, jei to reikia siekiant strategijos tikslų. Taip pat akcentuotina, kad strategijos prioritetinių krypčių sąrašas nėra baigtinis – jis gali būti pildomas, kai atsiranda tam poreikis, apimant ne būtinai visas keturias savivaldybes ar įtraukiant kitas. Tai tęstinis procesas pagrįstas bendradarbiavimo, o ne konkuravimo principu. Jo rezultatas priklauso nuo dalyvaujančių savivaldybių atvirumo ir noro veikti kartu, gebėjimų bendrus tikslus iškelti virš atskirų kiekvienos jų siekių ir vienodo suvokimo, ko siekiama įgyvendinant šią strategiją. Atviras bendradarbiavimas yra būtina sąlyga tiek sėkmingam strategijos parengimui, tiek ir jos įgyvendinimui.  Funkcinės zonos strategijos parengimas yra bandomoji iniciatyva, kurią inicijavo Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija, Vidaus reikalų ministerija, Finansų ministerija ir Centrinė projektų valdymo agentūra kartu su Tauragės apskrities savivaldybėmis.

Dalintis
Skip to content