Tarybos posėdžio metu išbadyta nauja elektroninė balsavimo-diskusijų sistema

Š.m. kovo 17 d. įvyko Pagėgių savivaldybės VI-jo šaukimo tarybos 37-asis posėdis. Į savivaldybės posėdžių salę Tarybos nariai rinkosi po beveik dviejų metų pertraukos. Per tą laiką tarybos posėdžiai vyko nuotoliniu būdu.

Posėdis buvo tiesiogiai transliuojamas ir prieinamas savivaldybės gyventojams elektroninėje erdvėje Youtube kanalu. Šiame posėdyje pirmą kartą išbandyta elektroninė balsavimo-diskusijų sistema, kuri įdiegta projekto, įgyvendinamo pagal Europos kaimynystės priemonę ir finansuojamo Europos Sąjungos, metu. Gyventojai turėjo galimybę tiesiogiai stebėti posėdį, taip pat komentuoti ar išsakyti savo nuomonę. Tai rodo, kad naujų informacijos ir ryšių technologijų naudojimas skatina dialogą tarp vietos valdžios ir piliečių, padeda piliečiams labiau įsitraukti į sprendimų priėmimo procesą.

Bendra projekto vertė – 503 283.34 Eur. Projektas finansuojamas Europos Sąjungos (pagal Europos kaimynystės priemonę) – 264 340.38 Eur ir Pagėgių savivaldybės biudžeto lėšomis (10 %) – 29371.16 Eur. Pagėgių savivaldybės administracijai tenkanti projekto lėšų dalis – 293 711.54 Eur. Projekto trukmė – 24 mėn.


Ši publikacija buvo parengta padedant Europos Sąjungai. Už šios informacijos turinį atsako tik Pagėgių savivaldybės administracija ir jis negali būti laikomas atspindinčiu Europos Sąjungos požiūrį.

Dalintis
Skip to content