Darbą savivaldybėje pradėjo naujai paskirta mero pavaduotoja

Šiandieną Pagėgių savivaldybės mero pavaduotoja pradėjo dirbti Ligita Kazlauskienė. Praėjusią savaitę į tarybos posėdį susirinkę politikai daugumos balsų persvara pritarė naujai kandidatūrai.

L. Kazlauskienė gimė ir augo Vilkyškiuose, ten baigė tuometę vidurinę mokyklą. Studijavo Klaipėdos universitete, kur įgijo vaikystės pedagogikos bakalauro laipsnį. Vėliau, tame pačiame universitete, įgytas ir anglų kalbos pedagogikos bakalauro diplomas. Tačiau studijos Ligitos gyvenime nesibaigė, o noras mokytis ir tobulėti leido Kauno technologijų universitete apsiginti Viešosios politikos ir viešojo administravimo magistro laipsnį.

Kaip sako naujoji mero pavaduotoja, per 25 darbo metus mokykloje teko nuolat tobulinti kompetencijas, įgytos žinios ir patirtis plėtė akiratį. Ne kartą teko vadovauti projektams vykdomiems mokykloje ir už jos ribų. Įgyta solidžios patirties dirbant įvairiose darbo grupėse, joms vadovaujant.

2021 m. dirbo Viešosios įstaigos „Pagėgių krašto turizmo ir verslo informacijos centras“     

direktorės pavaduotoja, vėliau laimėtas konkursas viešojoje įstaigoje „Žaliasis regionas“, kuri kuruoja didžiulį pilotinį keturių Tauragės regiono savivaldybių projektą „Tauragė+“.

„Politika kaip magnetas traukė visada, ja ne tik domėjausi – aktyviai joje dalyvavau. Savivaldybės taryboje dalyvauju jau antrąją kadenciją. 2019 – 2020 metais jau teko ragauti mero pavaduotojos duonos. Man buvo priskirtos kuruoti švietimo, jaunimo politikos,  kultūros, socialinė srities, sveikatos apsaugos sritys. Teko dirbti  Teritorijų ir kaimo reikalų komitete. Buvau komiteto pirmininko pavaduotoja. Šiuo metu esu ekonomikos ir finansų komiteto pirmininkė“, – politine patirtimi dalijosi L. Kazlauskienė.

Kokie darbai laukia pirmiausiai, L. Kazlauskienė teigė, kad jų nemažai, nors situacija Pagėgių savivaldybėje gerai žinoma, yra įvairių niuansų į kuriuos būtina įsigilinti.

„Eilę metų būdama tarybos nare, vėliau mero pavaduotoja ir turėdama pakankamai žinių apie savivaldybės valdymą suprantu, kad galiu ir noriu daugiau laiko bei jėgų skirti šiam kraštui ir jo žmonių gerovei“, – sakė pirmos darbo dienos pabaigoje L. Kazlauskienė.

Dalintis
Skip to content