Kompensacija už būsto suteikimą ukrainiečiams

Įsigaliojus Kompensacijų už būsto suteikimą užsieniečiams, pasitraukusiems iš Ukrainos dėl Rusijos federacijos karinių veiksmų Ukrainoje, apskaičiavimo ir išmokėjimo tvarkos aprašo, patvirtinto Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro 2022 m. balandžio 5 d. įsakymu Nr. A1-254, nuostatomis, fiziniai ir juridiniai asmenys (išskyrus viešieji juridiniai asmenys) (toliau – panaudos davėjai), kurie perdavė savo turimą būstą ukrainiečiams neatlygintinai naudotis panaudos pagrindais, gali kreiptis dėl kompensacijos už būsto suteikimą ukrainiečiams (toliau – kompensacija).

Suteikus būstą vienam užsiregistravusiam ukrainiečiui, panaudos davėjui skiriama 150 Eur suma per mėnesį, suteikus tą patį būstą kiekvienam kitam užsiregistravusiam ukrainiečiui, papildomai skiriama 50 Eur suma per mėnesį už kiekvieną kitą užsiregistravusį ukrainietį. Pirmą mėnesį nuo karo pabėgusius ukrainiečius gyventojai ir verslas turėtų priimti neatlygintinai, o kompensacija skiriama panaudos davėjui už antrąjį ar paskesnius būsto panaudos pagrindais perdavimo naudotis mėnesius, bet ne daugiau kaip 3 mėnesius ir neviršijant būsto panaudos sutarties galiojimo laikotarpio.

Fizinis ar juridinis asmuo, išskyrus viešuosius juridinius asmenis, kurio turimas būstas yra įregistruotas Pagėgių savivaldybėje, siekdamas gauti kompensaciją, turi užpildyti Prašymą ir Panaudos sutarties formą, kurioje turi būti nurodyta:

  • panaudos gavėjo (-ų) (užsieniečio(-ų)) vardas (-ai), pavardė (-ės);
  • asmens kodas arba ILTU kodas;
  • gimimo data, jei asmens kodo panaudos gavėjas neturi.

Prašymus galima teikti atvykus į Pagėgių savivaldybę, adresu Vilniaus g. 11, Pagėgiai arba elektroninėmis priemonėmis: elektroniniu būdu siunčiant per Nacionalinę elektroninių siuntų pristatymo, naudojant pašto tinklą, informacinę sistemą, savivaldybės elektroniniu pašto adresu info@pagegiai.lt, kurjerį arba atstovą, kurio teisė atstovauti turi būti patvirtinta notaro ar kito asmens, įgalioto atlikti notarinius veiksmus, patvirtintu įgaliojimu.

Atkreipiame dėmesį, kad, prašymai siunčiami elektroninėmis priemonėmis, turi būti pasirašyti kvalifikuotu elektroniniu parašu. Kompensacijos mokėjimo laikotarpis negali būti ilgesnis nei 3 mėnesiai ir viršyti būsto panaudos sutarties galiojimo laikotarpio. Dėl papildomos informacijos galima kreiptis telefonu 8 441 56 021 arba el. p. i.kentriene@pagegiai.lt.

Pagėgių savivaldybės administracija

Dalintis
Skip to content