Turnyras „Šimtas metų – ne riba“

bendraRugsėjo paskutinį savaitgalį  Pagėgiuose ir Benininkų bendruomenės paplūdimio tinklinio sporto aikštynuose  įvyko finalinis 2022 m. vienintelio tokio Lietuvoje, Europoje, o gal ir pasaulyje paplūdimio tinklinio turnyro “100 metų – ne riba!” etapas.

Nuo 2016 m. vykstantis paplūdimio tinklinio judėjimas “100 metų – ne riba!” oficialiai gali vadintis Lietuvos rekordininkais! Agentūra “FACTUM” prie Lietuvos kultūros fondo diplomu patvirtino, kad nuo šiol vyriausias paplūdimio tinklinio komandos žaidėjas (vyras) Lietuvoje – Vaclovas Algirdas Mišeikis, kuriam varžybų metu fiksuotas 73 metų 10 mėnesių ir 28 dienų amžius. Taip pat paplūdimio tinklinio komandai “Mažoji Lietuva” (Vaclovas Algirdas Mišeikis ir Petras Ubartas – 69 m. 3 mėn. 11 d.) patvirtintas vyriausios Lietuvoje paplūdimio tinklinio vyrų komandos statusas ir įteiktas tai patvirtinantis dokumentas. Šios komandos amžius – 143 metai 2 mėnesiai ir 8 dienos.

Trečiasis Lietuvos rekordas – tai vyriausių vyrų komandų (“Mažoji Lietuva” ir “Pagėgių Rambynas”) varžybos! Bendras dviejų vyrų komandų – keturių žaidėjų amžiaus rekordas siekia net 281 metus 10 mėnesių ir 7 dienos. “Pagėgių Rambyną” atstovavo ne ką jaunesni varžovai – Leonas Mišeikis (70 m. 3 mėn. 23 d.) ir Zigmas Genys (68 m. 4 mėn. 6 d.). Įsimintini Lietuvos rekordai fiksuoti ne tik iš skraidžiusio drono, filmuojant, fotografuojant, bet ir dalyvaujant Lietuvos tinklinio federacijos tarptautinės bei nacionalinės kategorijos teisėjams. Paplūdimio tinklinio sambūris “100 metų – ne riba!” nesiruošia sustoti fiksuojant pačius įvairiausius ilgaamžiškumo bei kitus prasmingus rekordus.

Šį savaitgalį Pagėgiuose vykusio finalinio etapo dalyviai tapo ne tik Lietuvos rekordininkų pagerbimo ceremonijos liudytojais, bet ir mėgavosi šauniomis varžybomis. Varžėsi 8 vyrų bei 6 mišrios (MIX) komandos. 2022 metais įvyko net 7 etapai Anykščių rajone, Šilutėje, Varėnoje, Naujojoje Akmenės rajone, Radviliškyje, Tauragėje bei Pagėgiuose. Kasmet gausėja paplūdimio tinklinio gerbėjų gretos, plečiasi varžybų geografija, o Pagėgiuose apdovanoti ne tik finalinio etapo nugalėtojai.

Mišrių komandų nugalėtojais tapo ,,Pamario“ komanda iš Šilutės Danduolė Čermeckytė ir Alvydas Vyšniauskas; antri liko ,,Jurgaivos“ komanda iš Saugų Jurgita ir Darius Kazlauskai; treti ,,Draugystės“ komanda (Šilutė- Stoniškiai) Rita Kutkaitė ir Stasys Šeputis. Vyrų  grupėje pirmi buvo ,,Tauro“ komanda (Tauragė- Raseiniai) Haroldas Bikneris ir Darius Bagdonas. Po atkaklios kovos antri tapo ,,Šilutės“ komanda (Šilutė – Panevėžys) Linas Gedvila ir Danas Ignatavičius. Tretieji liko ,,Alaus mėgėjų“ komanda iš Panevėžio Rimantas Mancė ir Aldas Abramaitis.

Taip pat buvo apdovanoti ir viso sezono reitingo lyderiai, turnyro naujokai bei sukaktuvininkai. Paplūdimio tinklinis ir jo gerbėjų judėjimas “100 metų – ne riba!” – tikra jėga ir sportinio azarto bei bendruomeniškumo galingas užtaisas.

Daugiau įdomios informacijos visada rasite  www.100metuneriba.lt

Švietimo, kultūros, sporto ir civilinės metrikacijos skyriaus informacija

Dalintis
Skip to content