Kviečiame registruotis gyventojus nemokamam asbesto atliekų surinkimui

Informuojame, kad Pagėgių savivaldybės administracija, pateikusi paraišką Aplinkos projektų valdymo agentūros informacinėje sistemoje APVIS pagal priemonę „Subsidijos ir dotacijos namų ūkiuose susidariusioms asbesto atliekoms tvarkyti“, gavo dotaciją namų ūkiuose susidariusių asbesto atliekų surinkimui ir šalinimui. Dotacija gauta 62 tonoms Pagėgių savivaldybės gyventojų namų ūkiuose susidariusių asbesto atliekų sutvarkymui.

Kviečiame turinčius asbestinio šiferio atliekų savivaldybės gyventojus registruotis į Architektūros ir kraštotvarkos skyrių telefonais: (8 441) 70400; 8 61235784, el. paštu e.gedgaude@pagegiai.lt arba artimiausioje seniūnijoje. Registruojantis reikalinga nurodyti adresą, kontaktinį asmenį, telefono numerį ir asbesto atliekų kiekį. Pagėgių savivaldybės administracija sudarė sutartį su UAB „Ecoservice“ minėtoms atliekoms surinkti ir šalinti. Ši paslauga bus teikiama nemokamai iki 2023 m. spalio 1 d.

Ardant asbestinius stogus, pastatų konstrukcijas ir kitus gaminius, kurių sudėtyje yra asbesto, šalinant jų atliekas būtina užtikrinti, kad asbesto plaušeliai nepakliūtų į aplinką. Asbesto turinčios atliekos turi būti surinktos atskirai, kad nesusimaišytų su kitomis. Jei jos birios, turi būti sudrėkintos ir pakuojamos į sandarią plastikinę tarą (dvigubus plastikinius maišus, statines, konteinerius ar kt.).

Dalintis
Skip to content