Baigiamos įgyvendinti projekto “Paslaugų teikimo ir asmenų aptarnavimo kokybės gerinimas Tauragės regiono savivaldybėse. I etapas” veiklos

 logoBaigiamos įgyvendinti Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis finansuojamo projekto Nr. 10.1.3ESFA-R-920-71-0001 „Paslaugų teikimo ir asmenų aptarnavimo kokybės gerinimas Tauragės regiono savivaldybėse. I etapas“ (toliau- projektas) papildomos kapinių ir archyvo skaitmeninimo veiklos.

Projektas vykdomas pagal 2014-2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos prioriteto „Visuomenės poreikius atitinkantis ir pažangus viešasis valdymas“ priemonę NR. 10.1.3-ESFA-R-920 „Paslaugų ir asmenų aptarnavimo kokybės gerinimas savivaldybėse“.

Pagrindinis tikslas – pagerinti asmenų aptarnavimo kokybę ir didinti teikiamų paslaugų prieinamumą visuomenei diegiant vieno langelio principą,  užtikrinant paslaugų kokybės monitoringą ir taikant kokybės vadybos metodų principus Tauragės, Šilalės ir Jurbarko rajonų bei Pagėgių savivaldybių administracijų veikloje. Tikslinė projekto grupė – visi Tauragės regiono (apskrities) gyventojai.

 2021 m. metų rudenį baigtos įgyvendinti projekto I etapo veiklos, o 2022 m. gautas papildomų veiklų – Jurbarko, Tauragės rajonų ir Pagėgių savivaldybių kapinių skaitmeninimo paslaugų bei Šilalės rajono savivaldybės dalies archyvo skaitmeninimo paslaugų – finansavimas. Papildomų veiklų įgyvendinimui buvo skirta 315,7 tūkst. eurų.  Bendra projekto vertė siekia 769,3 tūkst. eurų, iš jų Europos Sąjungos Socialinio fondo lėšos sudaro 653,9 tūkst. eurų, nuosavas savivaldybių  indėlis sudaro 115,4 tūkst. eurų.

Projekto antro etapo metu buvo atlikta Pagėgių savivaldybės kapinių inventorizacija ir duomenys perkelti į elektroninę erdvę, sukuriant kapinių žemėlapį. Įsigytos kapinių sistemos standartinės vartotojo licencijos kiekvienai seniūnijai. Paslaugų teikimo metu surinkti ir suskaitmeninti visi įskaitomi duomenys apie palaidotus asmenis nuo kapavietėse įrengtų paminklų ir kitų statinių (nurašyti ir užregistruoti vardai, pavardės, gimimo ir mirties datos, šeimos pavardė, palaidoto asmens vardas ir pavardė originalo kalba); nufotografuota kiekviena kapavietė ir atvaizdas pridėtas prie konkrečios kapavietės. Duomenys nurašyti ir užregistruoti kiekvienam palaidotam asmeniui atskirai. Suskaitmeninti turimi įskaitomi laidojimo ir kapaviečių statinių registravimo žurnalai, lokalios duomenų rinkmenos (sistemos), įtraukiant ir informaciją apie atsakingus už kapavietes asmenis bei kitą su kapaviete ir palaidotais asmenimis susijusią informaciją. Suskaitmeninti įrašai susieti su konkrečiomis kapavietėmis.

Pagėgių savivaldybėje suskaitmeninintos 8 veikiančios kapinės (10,07 ha), suteiktų paslaugų vertė – 45621,47 eurų. Paslaugas suteikė UAB „Kapinių valdymo sprendimai“, informacija sukelta į Cemety.lt sistemą.

Sistemoje Cemety.lt užtikrinama duomenų paieška pagal palaidoto asmens tikslius ar fragmentinius vardo ir pavardės duomenis, su rezultato pateikimu žemėlapyje, ar su nuoroda, nukreipiančia į tikslią vietą žemėlapyje.  

Visa tai palengvina atlikti šias savivaldybės administracijos funkcijas:

– greičiau išduoti ir tvirtinti leidimus laidoti šeimos kapavietėse;

– skirti naujas kapavietes ir išduoti leidimus laidoti naujai paskirtose kapavietėse;

– registruoti ir saugoti palaidoto asmens duomenis,

– registruoti ir saugoti laidojančio asmens kontaktinius duomenis,

– registruoti neprižiūrimas kapavietes ir organizuoti jų tvarkymą,

– išduoti leidimus rekonstruoti kapavietėms,

– priimti rašytinius prašymus asmenų, norinčių identifikuoti kapinėse artimųjų giminaičių, sutuoktinių kapą ir tapatybę jame palaidotų asmenų;

– priimti sprendimus dėl kapavietės indentifikavimo pagal kapavietės vietą žyminčius paminklus, užrašus ir laidojimų žurnalo duomenis;

– organizuoti su kapinių  tvarkymu susijusius darbus ir prižiūrėti paslaugų atlikimą.

Įgyvendinus projektą sutrumpės viešųjų paslaugų teikimo laikas, pagerės gyventojų aptarnavimo kokybė.

Dalintis
Skip to content