Prevencinės socialinės paslaugos

Prevencinės socialinės paslaugos teikiamos visiems asmenims (visoms šeimoms) ir (ar) bendruomenėms, siekiantiems (siekiančioms) stiprinti asmens (šeimos) gebėjimą savarankiškai rūpintis asmeniniu (šeimos) gyvenimu ir asmens (šeimos) dalyvavimą visuomenės gyvenime, stiprinti bendruomenės socialinį aktyvumą ir skatinti bendruomenės socialinę įtrauktį, taip pat stiprinti asmens (šeimos) žinias ir ugdyti jo (jos) įgūdžius, kad ateityje būtų išvengta galimų socialinių problemų ir socialinės rizikos atsiradimo.

Šioms paslaugoms priskiriama potencialių socialinių paslaugų gavėjų paieškos paslauga, kompleksinės paslaugos šeimai, darbas su bendruomene, šeimos konferencija, atviras darbas su jaunimu, mobilus darbas su jaunimu.

Prevencines socialines paslaugas Pagėgių  savivaldybėje organizuoja Pagėgių savivaldybės šeimos gerovės centras.

Pagėgių savivaldybės šeimos gerovės centras yra bendruomeninių šeimos namų funkcijų vykdytojas bei kompleksinių paslaugų šeimoms teikėjas, atlieka socialinių paslaugų gavėjų paiešką.

Dėl informacijos kviečiame kreiptis į Pagėgių savivaldybės šeimos gerovės centrą adresu Klaipėdos g, 4, Pagėgiai el. p. info@pssgc.lt, tel. 8441 56089, 57319

Dalintis
Skip to content