Palaikomojo gydymo ir slaugos pacientai bus perkelti į naujas patalpas

45werBaigiamas kapitališkai suremontuoti gydymo paskirties pastatas, esantis Jaunimo g. 6, Pagėgiuose,  kurio patalpose bus apgyvendinti palaikomojo gydymo ir slaugos pacientai.

Darbai pradėti dar 2022 m. balandžio 13 d., kuomet Pagėgių savivaldybės administracija su rangovu UAB „Konsole“ pasirašė kapitalinio remonto darbų sutartį. Darbų vertė – siekia 1 633 521,51 Eur. Dalis remonto ir įrengimo darbų finansuojami projekto Nr. 4S-145 „Medicinos paslaugos pagyvenusiems“ lėšomis. Projektas vykdomas pagal 2014-2020 m. Europos kaimynystės priemonę ir yra finansuojamas Europos Sąjungos ir Pagėgių savivaldybės lėšomis.

Pagėgių savivaldybės administracija po papildomo finansavimo skyrimo panaudojo 773 920,03 Eur, iš kurių paramos sumą sudaro 696 528,02 Eur ir nuosavą indėlį sudaro 77 392,01 Eur. Darbams skirta – 709 654,47 Eur, iš jų parama sudaro 638 689,02 Eur. Pagrindiniai darbai, finansuoti projekto lėšomis, apėmė energetinį efektyvumą didinančias priemones (cokolio šiltinimą ir remontą, langų ir durų keitimą, fasadinių sienų apšiltinimo įrengimą, šildymo sistemos remontą), sklypo sutvarkymo darbus (lauko buitinių nuotekų tinklų, atraminių sienučių lauko laiptų ir panduso remontą, aikštelės ir šaligatvio įrengimą ir remontą, kt. darbai), dalies vidaus patalpų remonto darbų.

Pagrindinis projekto tikslas – Pagėgių pirminės sveikatos priežiūros centro pastato kapitalinis remontas, pritaikant neįgaliesiems ir slaugos ligoninei. Uždavinys – pagerinti sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą vyresnio amžiaus pacientams ir slaugos ligoniams. Projekto tikslinė grupė – Pagėgių pirminės sveikatos priežiūros centro pacientai ir slaugos ligoninės pacientai.

Įvykdžius projektą ir užbaigus pastato antrame aukšte esančių nenaudojamų patalpų remontą, jos bus pritaikytos slaugos ir palaikomojo gydymo paslaugų teikimui.

__
Už šios informacijos turinį atsako tik Pagėgių savivaldybė ir jis negali būti laikomas atspindinčiu Europos Sąjungos požiūrį.

Pastatas
Dalintis
Skip to content