Smurtas artimoje aplinkoje: prevencija ir pagalba

Lapkričio 25 dieną minima Tarptautinė kovos su smurtu prieš moteris diena. Šią dieną pažangioji pasaulio bendruomenė kasmet rengia tarptautinę akciją „16 aktyvizmo dienų prieš smurtą prieš moteris“. Akcija tęsiasi iki gruodžio 10 d., kuri yra Tarptautinė Žmogaus teisių diena.

Pagėgių savivaldybės administracijos smurto artimoje aplinkoje prevencijos komisija š.m. lapkričio 28 d. organizavo Pagėgių bei Vilkyškių seniūnijos gyventojams susitikimus smurto tema. Gyventojai buvo supažindinti su naujai įsigaliojusiu teisės aktu  nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymu ir nuo 2023 m. liepos 1 d. taikomu smurto orderio smurtautojams.  Juk smurtas gali pasiekti bet kurį asmenį, tačiau ši problema dažnai yra nematoma, pateisinama ar neigiama. Kaip atpažinti smurtą ir kaip bendradarbiaujant padėti aukai.

Susitikime dalyvavo ir informacija dalinosi Tauragės moters užimtumo ir informacijos centro direktorė Nijolė Meilutienė, Lietuvos Probacijos tarnybos Klaipėdos regiono skyriaus vyriausioji specialistė Ramunė Metrikienė ir Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pagėgių policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Jurgita Kurelaitienė.

Dalintis
Skip to content