Lumpėnų kaimo bendruomenė įgyvendino projektą „Lietuvybės paieškos Rygoje“

Pateikus Pagėgių savivaldybės Nevyriausybinių organizacijų rėmimo, paraiškų atrankos komisijai projekto paraišką „Lietuvybės paieškos Rygoje“, buvo skirtas finansavimas transporto paslaugai apmokėti.

Vienas geriausių būdų suburti bendruomenę – keliauti drauge. Tad šiemet vykome į kaimyninės šalies sostinę Rygą, kuri įtraukta į UNESCO Pasaulio kultūros ir gamtos paveldo sąrašą.

Pasivaikščiojome po Rygos senamiestį, kur sužinojome ką veikė joje LDK valdovas Vytenis,  kas siejo Rygą su Lietuvos ir Lenkijos karaliumi Steponu Batoru,  susipažinome su Simono Daukanto bei  lietuvių  draugijų kultūrine veikla, pasigrožėjome LDK jėzuitų įsteigtos kolegijos pastatu.  

Apsilankėme Rygos vizitine kortele tapusiame Juodagalvių namų (Melngalvju nams) muziejuje, apžiūrėjome gražią pokylių salę, rūsius, susipažinome su Juodagalvių namo ir Juodagalvių brolijos istorija.

Aplankėme ir Automobilių muziejų, kuriame yra didžiausia ir įvairiausia Baltijoje senųjų motorinių transporto priemonių kolekcija, išgirdome apie ją nepaprastai įdomių pasakojimų. Muziejaus ekspozicija sukurta kaip pasakojimas apie unikalias motorines transporto priemones, garsias asmenybes ir garsiausius automobilių pasaulio įvykius.

Turėjome laisvo laiko kavai, pavalgymui. Kelionės metu aptarėme bendruomenės narių lūkesčius, nusibrėžėme ateities veiklų gaires siekiant didinti bendruomenės narių aktyvumą, iniciatyvumą.

Manau, kad daug sužinojome, pamatėme, patyrėme. Ačiū visiems  už bendrystę.

Jūratė Mažutienė
Lumpėnų kaimo bendruomenės pirmininkė

Dalintis
Skip to content