Susitikimuose su EBPO ekspertais iš Suomijos diskutuota apie ilgalaikės priežiūros paslaugų teikimą

Š.m. gruodžio 5-6 dienomis Tauragės regiono savivaldybėse lankėsi Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) ekspertai. Vizito tikslas – gerosios patirties sklaida, teikiamų  socialinių paslaugų gyventojams aptarimas, ilgalaikės priežiūros paslaugų teikimo aktualijos. Susitikimuose dalyvavo Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius, vicemerės Ligita Kazlauskienė ir Aušra Zongailienė, Administracijos direktorė Dalija Irena Einikienė, administracijos darbuotojai.

Gruodžio 5 dieną susitikimas-konferencija kartu su EBPO ekspertais ir Tauragės regiono savivaldybių atstovais vyko Pagėgių savivaldybės kultūros centre. EBPO ekspertai pristatė Suomijoje įgyvendinamą regioninę politiką, diskutavo apie ilgalaikės priežiūros paslaugų teikimą savivaldybėse. Regiono savivaldybių merai akcentavo problemas, su kuriomis susiduriama sprendžiant ilgalaikės globos klausimus.

Gruodžio 6 dieną susitikimas-konferencija vyko Tauragės rajono savivaldybėje. Konferencijoje buvo diskutuojama apie pirminės pagalbos problemas, kaip pagerinti paslaugų prieinamumą gyventojams bei aptariami kiti aktualūs klausimai.

„Susitikimų metu EBPO ekspertai pasidalino gerąja patirtimi ir pristatė Suomijoje įgyvendinamą ilgalaikės priežiūros paslaugų modelį, o vykusių diskusijų metu aptarėme svarbiausias problemas, susijusias su šių paslaugų teikimu gyventojams viso Tauragės regiono lygmeniu. Džiaugiuosi, kad sulaukiame dėmesio iš LR Vyriausybės atstovų, kurie, bendradarbiaujant kartu su EBPO suomių bei Centrinės projektų valdymo agentūros (CPVA) ekspertais, parrengs rekomendacijas, kaip tinkamai įgyvendinti socialinę-regioninę politiką Tauragės regione.“– teigia Pagėgių savivaldybės meras V. Bendaravičius.

Dalintis
Skip to content