Nuo šiol informaciją grįžtantiems, atvykstantiems ar svarstantiems apie grįžimą Lietuvos diasporos atstovams teikiama svetainėje www.griztu.lt

Informuojame, kad nuo 2024 m. sausio mėn. Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija, atliekanti Lietuvos diasporos politikos koordinavimo funkciją, specialioje interneto svetainėje www.griztu.lt, telefonu + 370 5 2525 001 ir elektroniniu paštu griztu@urm.lt teikia informaciją grįžtantiems, atvykstantiems ar svarstantiems apie grįžimą Lietuvos diasporos atstovams.

Aktuali informacija yra teikiama bendradarbiaujant su Lietuvos institucijomis, įstaigomis ir savivaldybėmis, pagal jų kompetenciją kartu atsakoma į asmeniui, planuojančiam grįžimą ir (re)integraciją Lietuvoje, kylančius klausimus. Daug dėmesio skiriama savivaldybių įsitraukimui, skatinamas aktyvesnis savivaldybių dalyvavimas ir dėmesys planuojantiesiems sugrįžti gyventi į Lietuvą.

Iki 2024 m. kovo 1 d. – pereinamuoju laikotarpiu – informaciją Lietuvos diasporai grįžimo į Lietuvą klausimais teiks ir Tarptautinės migracijos organizacijos Vilniaus biuro Migracijos informacijos centras „Renkuosi Lietuvą“. Vėliau šios funkcijos Tarptautinės migracijos organizacijos biuras neatliks.

SVARBU. Norime atkreipti Jūsų dėmesį, kad daugumos savivaldybių, taip pat kai kurių institucijų interneto svetainių informacijos skiltyse, skirtose diasporos atstovams, planuojantiems grįžti į Lietuvą, yra naudojamos Migracijos informacijos centro „Renkuosi Lietuvą“ nuorodos ir kita šiame projekte parengta informacija. Maloniai prašome atnaujinti ir papildyti informaciją, skirtą grįžtantiesiems į Lietuvą ir į konkrečiais savivaldybes, bei naudoti nuorodą į Užsienio reikalų ministerijos interneto svetainę www.griztu.lt, kurioje yra skelbiama aktuali informacija grįžtantiesiems į Lietuvą. Prašome informuoti, kad šiuo metu atitinkamą informaciją teikia ir Tarptautinės migracijos organizacijos biuras ir Užsienio reikalų ministerija, o nuo š. m. kovo 1 d. Tarptautinės migracijos organizacijos šios paslaugos nebeteiks.

vėliava
Dalintis
Skip to content