Natkiškių kultūros namuose vyko renginys „Šv. Agota – duonos diena“

Sekmadienį, vasario 4 d.,  Natkiškių kultūros namuose vyko renginys „Šv. Agota – duonos diena“.
 
Tradiciškai, vasario 5-ąją, nuo seno minima Šv. Agotos, Duonos diena, tą dieną šventinama duona ir tikima, kad tas, kuris turės Šv. Agotos trupinėlį, išvengs daugelio negandų.
 
Pagėgių savivaldybės vicemerė Ligita Kazlauskienė, laikinai pavaduojanti savivaldybės merą, sveikindama susirinkusius, linkėjo, kad ir toliau būtų tęsiamos gražios tradicijos ir kad duonos niekada netrūktų, o būtų jos ant kiekvieno stalo visose šeimose. Savivaldybės vicemerė Aušra Zongailienė, kuruojanti kultūros sritį, pasidžiaugė prasmingu renginiu, linkėjo gardžios ir skalsios duonos.
 
Renginyje literatūrinės kompozicijos „Kiekvienoje duonos riekelėje yra lašas prakaito“ metu pristatytos duonos kepimo tradicijos ir papročiai, buvo žaidžiami lietuvių liaudies žaidimai, minamos mįslės, spėjamos ir užbaigiamos pateiktos patarlės. Natkiškiuose kasmet vyksta vasaros šventė „Šv. Ona – duonos ponia“, todėl tradiciškai Natkiškių seniūnijos seniūnei Vilytai Sirtautienei perduotas šventintas simbolinis duonos kepaliukas. Renginio dalyviams muzikinį pasirodymą dovanojo Natkiškių kultūros namų kaimo kapela „Vaivorykštė“ (vad. Valdas Armonas).
 
Po renginio visi buvo pakviesti pasišnekučiuoti, paragauti duonos, naminio sūrio ir giros.
 
Renginio organizatoriai – Pagėgių kultūros centro Natkiškių kultūros namai vadovas Valdas Armonas ir kultūrinės veiklos vadybininkė Rasa Armonienė.
 
Daugiau renginio akimirkų rasite čia
Dalintis
Skip to content