Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga įteiktos Mero padėkos

Kovo 11-ąją šventinio Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos renginio metu buvo įteiktos Pagėgių savivaldybės mero padėkos Pagėgių kraštą garsinantiems žmonėms už įvairius pasiekimus šalyje ir už jos ribų, taip pat apdovanoti geriausi Pagėgių krašto metų šauliai.

Pagėgių savivaldybės vicemerė, pavaduojanti savivaldybės merą Ligita Kazlauskienė renginio pradžioje mero vardu pasveikino susirinkusius su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo švente, kvietė branginti savo nepriklausomybę, stiprinti, auginti ir ginti savo laisvę. „Kovo 11-oji buvo tas pirmas, bet būtinas žingsnis, po kurio laukė daug kitų žingsnių, išminties ir kantrybės išbandymų. Visa tai turėjo didelės reikšmės atkuriant Lietuvos nepriklausomybę, o priimtas svarbus ir ryžtingas politinis žingsnis neliko nepastebėtas, priešingai, apie tai kalbėjo ir Vakarų valstybių politikai, užsienio žiniasklaidoje mirgėjo tekstai apie atkuriamą Lietuvos nepriklausomybę.“ – kalbėjo vicemerė L. Kazlauskienė.

Mero padėkos įteiktos:

Astai Andrulienei, Pagėgių savivaldybės Vydūno viešosios bibliotekos vyresniajai bibliotekininkei bibliografiniam-informaciniam darbui, už reikšmingus ir savanoriškus darbus įamžinant Pagėgių kraštą ir jo žmones, kraštotyros puoselėjimą ir asmeninį indėlį kuriant dokumentinį filmą „Pagėgių futbolui – 100“.

Rasai Armonienei, Pagėgių savivaldybės kultūros centro Natkiškių kultūros namų kultūrinės veiklos vadybininkei, už nuoširdų 15-os metų darbą kultūros srityje, svarų indėlį į Pagėgių krašto kultūrinį gyvenimą, kultūros tradicijų puoselėjimą, Pagėgių krašto vardo garsinimą šalyje ir už jos ribų.

Valdui Armonui, Pagėgių savivaldybės kultūros centro Natkiškių kultūros namų meno vadovui, už nuoširdų 30-ies metų darbą kultūros srityje, svarų indėlį į Pagėgių krašto kultūrinį gyvenimą, kultūros tradicijų puoselėjimą, Pagėgių krašto vardo garsinimą šalyje ir už jos ribų.

Antanui Merkevičiui, Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos vyresniajam laisvųjų imtynių mokytojui, už aukštus asmeninius sportinius pasiekimus ir 2023 metais iškovotas prizines vietas Lietuvos ir tarptautiniuose suaugusiųjų bei pasaulio veteranų laisvųjų imtynių čempionatuose, Pagėgių krašto vardo garsinimą šalyje ir už jos ribų.

Evelinai Norkienei, Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos direktorei, vyresniajai muzikos mokytojai, jaunių choro vadovei, už nuoširdų 20-ies metų vadovavimą mokyklos chorui, aukštus choro pasiekimus Lietuvos dainų, Lietuvos moksleivių dainų ir džiazo dainų šventėse, Pagėgių krašto vardo garsinimą šalyje.

Pagėgių savivaldybės kultūros centro vaikų šokių grupei „Siautulys“ ir vadovei Gražinai Paliokienei, už II vietos laimėjimą respublikiniame šokių konkurse „Pavasario šėlsmas“ (2023 m.),  Pagėgių krašto vardo garsinimą šalyje.

Reginai Pilkionienei, Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos chorinio dainavimo mokytojai metodininkei, jaunių choro vadovei, už nuoširdų 20-ies metų vadovavimą mokyklos chorui, aukštus choro pasiekimus Lietuvos dainų, Lietuvos moksleivių dainų ir džiazo dainų šventėse, Pagėgių krašto vardo garsinimą šalyje.

Vincui Sudeikiui, Natkiškių kaimo bendruomenės įkūrėjui, Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros „Litfood“ organizuojamo konkurso „Mūsų bendruomenės savanoris 2023“ nominacijos „Už ilgametę savanorystę“ nugalėtojui, už svarų indėlį kuriant Natkiškių kaimo bendruomenės kultūrinę, dvasinę ir socialinę gerovę, reikšmingus ir savanoriškus darbus bendruomenės labui, asmeninę atsakomybę ir iniciatyvas, Pagėgių krašto vardo garsinimą šalyje.

Mero padėka ir dovana įteikta 2023 metų patriotiškiausiam Pagėgių krašto šauliui Algirdui Saročkai už puoselėjamą patriotiškumą, pilietiškumą ir pareigą tėvynei ir 2023 metų jaunajam Pagėgių krašto šauliui Adrijui Anukui už aktyvumą, pilietiškumą ir sąžiningą jaunojo šaulio pareigų atlikimą.

Renginį vainikavo Pagėgių savivaldybės kultūros centro, Natkiškių kultūros namų, Lumpėnų, Vilkyškių ir Šilgalių meno kolektyvų ir atlikėjų pasirodymai.

_

Nuotraukos Pagėgių savivaldybės ir Pagėgių savivaldybės kultūros centro. Daugiau nuotraukų Pagėgių savivaldybės Facebook paskyroje.

Dalintis
Skip to content