Pagėgių savivaldybėje plečiamos paslaugos asmenims su negalia – kuriamos socialinės dirbtuvės

Balandžio 9 dieną Pagėgių savivaldybės vicemerė, pavaduojanti savivaldybės merą Ligita Kazlauskienė iniciavo pasitarimą dėl socialinių dirbtuvių veiklų vykdymo savivaldybėje.

Pasitarimo metu aptarti klausimai, susiję su pasirengimu socialinių dirbtuvių veiklų vykdymu, kalbėta, su kokiais sunkumais susiduriama ir aptarta, kaip juos spręsti. „Žmonėms su negalia reikalingos galimybės save realizuoti, kad jie jaustųsi visaverčiais visuomenės nariais, todėl šios dirbtuvės  tokią galimybę sudarys. Lankydami socialines dirbtuves, žmonės ne tik lavins darbinius įgūdžius, bet ir socialinius. Džiaugiamės, kad galimybę lankyti tokias dirbtuves turės ir būsimi grupinio bei apsaugoto būsto gyventojai, kurie jau artimiausiu metu įsikurs naujai įrengtuose namuose Pagėgiuose“ – teigia savivaldybės vicemerė L. Kazlauskienė.

Socialinių dirbtuvių paskirtis – didinti žmonių su intelekto ar psichosocialine negalia įsidarbinimo atviroje darbo rinkoje galimybes, ugdyti, lavinti ir palaikyti bendruosius ir specialiuosius darbinius įgūdžius, atliekant prasmingas darbinio užimtumo veiklas, nukreiptas į konkrečios prekės, produkto gamybą ar paslaugos atlikimą. Socialinių dirbtuvių paslauga bus teikiama nuo 18 metų asmenims, kurie dėl tam tikrų negalios sąlygotų priežasčių negali įsidarbinti laisvojoje darbo rinkoje ar pasinaudoti įdarbinimo su pagalba paslauga.

Socialinių dirbtuvių paslaugas teiks Pagėgių savivaldybės Neįgaliųjų draugija. Socialinės dirbtuvės kuriamos įgyvendinant projektą „Perėjimas nuo institucinės globos prie bendruomeninių paslaugų sostinės regione, vidurio ir vakarų Lietuvos regione“. Asmenys, norintys gauti socialinių dirbtuvių paslaugas gali kreiptis į Pagėgių savivaldybės Socialinės paramos skyriau vedėją Daivą Vaitiekienę, tel. +370 441 76067, +37065684906.

Pasitarime dalyvavo Neįgaliųjų reikalų departamento prie SADM Tauragės regiono ekspertė Marijona Janavičienė, Pagėgių savivaldybės administracijos direktorė Dalija Irena Einikienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Vaitiekienė, Atvejo vadybininkė (darbui su psichikos ir (ar) intelekto negalią turinčiais asmenimis) Deimantė Banienė, Centralizuoto buhalterinės apskaitos skyriaus vyriausioji specialistė Ona Simanavičienė, Pagėgių savivaldybės Neįgaliųjų draugijos finansininkė, laikinai einanti pirmininko pareigas  Gitana Antanaitienė, Neįgaliųjų draugijos socialinė darbuotoja Odeta Venckauskienė.

Dalintis
Skip to content