Pagėgiuose sutikta Gineso rekordininkė Ajana Lolat Pažarauskienė

Balandžio 11 dieną Pagėgiuose sutikta Gineso rekordininkė Ajana Lolat Pažarauskienė, kuri tęsia žygį – 320 km per Lietuvą. Ajaną ir ją lydinčią komandą sutiko Pagėgių savivaldybės vicemerė, pavaduojanti merą Ligita Kazlauskienė, vicemerė Aušra Zongailienė, administracijos darbuotojai, pagėgiškiai.
 
Žygį A. Lolat pradėjo balandžio 9 dieną nuo tėvelių namų Usėnuose ir finišuos Druskininkuose, kur daug metų praleido reabilitacijos centruose, Druskininkuose ji prieš pusantrų metų taip pat pasiekė Lietuvos rekordą, kai per mažiau nei 10 valandų nuėjo beveik 15 kilometrų.
 
A. Lolat teigia, kad savo žygiu siekia atkreipti dėmesį į problemas, susijusias su neįgaliais žmonėmis ir ypač dėl šunų asistentų, norėdama papasakoti, kokia svarbi šių šunų pagalba šeimoms, kuriuose yra negalią turinčių žmonių. Vieno šuns parengimas asistento misijai trunka apie 3 metus ir kainuoja daugiau nei 20 tūkstančių eurų. Kaip teigia A. Lolat, tai nėra kompensuojama valstybės, todėl ji dėkoja visiems prisidedantiems žmonėms. Prisidėti galima paskambinus trumpaisiais numeriais 1415 (10 eurų) ir 1416 (5 eurai) arba mulanfondas.lt įsigyjus spalvingus „Svajonių žygio“ marškinėlius, kuriuos sukūrė menininkas Martynas Ivinskas.
Dalintis
Skip to content