Informacija apie planuojamą vėjo elektrinių ir joms reikalingų inžinerinių tinklų statybą Pagėgių savivaldybėje

Informuojame, kad UAB „Grynera“, į. k. 304438700 (toliau – Bendrovė) planuoja vykdyti didesnės nei 30kW įrengtosios galios vėjo elektrinių ir joms reikalingų inžinerinių tinklų statybą bei elektros energijos gamybą žemės sklype, kurio unikalus Nr. 4400-0318-2587, adresas: Pagėgių sav., Pagėgių sen., Mantvilaičių k. Kiekvienos iš vėjo elektrinių įrengtoji galia neviršys 6 MW, o stiebo aukštis neviršys 120 m.

Žemės sklypai, esantys Pagėgių sav., Pagėgių sen., Mantvilaičių k., unikalus Nr. 8801-0002-0121 ir Pagėgių sav., Pagėgių sen., Mantvilaičių k. 4, unikalus Nr. 8801-0002-0120 (toliau – Žemės sklypai), patenka į teritoriją, esančią tarp teritorijos, kurioje nebus užtikrinta atitiktis visuomenės sveikatos saugos reikalavimams ir atstumo, kurį sudaro Bendrovės, planuojamos statyti didesnės kaip 30 kW įrengtosios galios vėjo elektrinės stiebo aukštis metrais (neviršijantis 120 m.), padaugintas iš 4 (keturių) (toliau – Galimų ribojimų teritorija).

Dėl aukščiau nurodytos Bendrovės planuojamos vykdyti veiklos, Žemės sklypuose ir pastatuose, patenkančiuose į Galimų ribojimų teritoriją, bus taikomi apribojimai dėl naujų sodo namų, gyvenamosios, viešbučių, kultūros paskirties pastatų, bendrojo ugdymo, profesinių, aukštųjų mokyklų, vaikų darželių, lopšelių, mokslo paskirties pastatų, skirtų švietimo reikmėms, kitų mokslo paskirties pastatų, skirtų neformaliajam švietimui, poilsio, gydymo, sporto ir religinės paskirties pastatų, specialiosios paskirties pastatų, susijusių su apgyvendinimu (kareivinių pastatų, laisvės atėmimo vietų įstaigų) pastatų statyba, taip pat aukščiau nurodytos paskirties patalpų įrengimas kitos paskirties statiniuose ir (ar) rekonstruojant arba remontuojant statinius, keičiant statinių ir (ar) patalpų paskirtį į aukščiau nurodytą paskirtį, teritorijų planavimas rekreacijai ir aukščiau nurodytos paskirties objektų statybai, išskyrus atvejus, kai šie objektai naudojami tik ūkininko ar įmonės, vykdančios veiklą kitos nei aukščiau nurodytos paskirties pastatuose (patalpose), ūkinės veiklos ir (ar) darbuotojų saugos ir sveikatos reikmėms.

Informuojame, kad šiame pranešime nurodytos paskirties pastatų  (jeigu tokių yra) Žemės sklypuose savininkai, taip pat asmenys, kurie pradėjo vykdyti procedūras, susijusias su naujų šiame pranešime nurodytos paskirties pastatų statyba, patalpų įrengimu ar teritorijų rekreacijai planavimu Žemės sklypuose, turi teisę per 20 darbo dienų nuo šios informacijos paskelbimo pateikti prieštaravimą raštu dėl planuojamų vėjo elektrinių statybos ir (arba) sudaryti susitarimą su Bendrove dėl atitikties visuomenės sveikatos saugos reikalavimams užtikrinimo arba, kai jau yra pradėtos vykdyti procedūros, susijusios su šiame pranešime nurodytų naujų nurodytos paskirties pastatų statyba, patalpų įrengimu ar teritorijų rekreacijai planavimu, sudaryti susitarimą su Bendrove dėl faktiškai patirtų išlaidų, susijusių su pradėtomis vykdyti procedūromis, atlyginimo tuo atveju, kai nėra galimybės užtikrinti atitikties sveikatos saugos reikalavimams, kreipiantis žemiau nurodytais kontaktais

Norėdami susipažinti su papildoma Bendrovės planuojamos veiklos informacija, ar pateikti rašytinį prieštaravimą dėl Bendrovės planuojamos vėjo elektrinių statybos, maloniai prašome kreiptis adresu korespondencijai Ramučių g. 9, LT-99151 Šilutė, telefonu: +370 650 53655 ar el. pašto adresu: vaidas.arnasius@gmail.com

Dalintis
Skip to content