Paminėta Tarptautinė moterų sveikatos gerinimo diena

Gegužės 28-oji – Tarptautinė moterų sveikatos gerinimo diena. Šią dieną moterys skatinamos profilaktiškai tikrintis sveikatą, joms rekomenduojama atkreipti dėmesį į sveiką mitybą ir aktyvų gyvenimo būdą, moteris siekiama informuoti apie dažniausiai pasitaikančias ligas, jų komplikacijas bei gydymo galimybes.

Šiai dienai paminėti, gegužės 28 dieną Pagėgių savivaldybės administracija kartu su Jurbarko rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuru kvietė moteris į nemokamus užsiėmimus Pagėgių miesto centriniame parke, kurių metu buvo galima atlikti kūno masės analizę, kraujo spaudimo ir pulso matavimus, pasikonsultuoti su VšĮ „Pagėgių pirminės sveikatos priežiūros centras“ sveikatos priežiūros specialistu, dėl moterims skirtų prevencinių programų. Renginio metu moterys buvo pakviestos fizinio aktyvumo mankštoms ir linijinių šokių pamokai.

Renginio metu Pagėgių savivaldybės vicemerė Aušra Zongailienė atkreipė dėmesį, kad labai svarbu rūpintis savo fizine ir psichologine sveikata bei pasidžiaugė, kad Jurbarko rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro vykdomos veiklos tampa vis matomesnės Pagėgių savivaldybės gyventojams, o išaugus gyventojų susidomėjimui tokių ir panašių renginių ateityje planuojama daugiau.

Dalintis
Skip to content