Rambyno legenda – Eva Jankutė – Gerola

Birželio 24 d. sukako 100 m. kai gimė mūsų krašto šviesuolė Eva Jankutė. Ji stipriai įsirėžė į gimtinės, Klaipėdos krašto, Lietuvos ir svečių šalių istorijas. Žmogaus iškilumui ir kilnumui ragiono ar valstybių sienos negalioja – tokia ta Eva. Birželio 21 d. būrelis lumpėniškių, bitėniškių susirinko susipažinti su jos asmenybe, gyvenimo vingiais, kuriuos gyvai perteikė edukatorė Giedrė Skipitienė. Simboliškai per gyvenimą prabėgome nuo gimtinės įspaudų – kur ilsisi amžino poilsio, ką nuveikė paskutiniais gyvenimo metais, bei kur gimė, kur žengė pirmuosius formavimo asmenybės žingsnius – senųjų Bitėnų kapinaičių. Vėliau aplankėme buvusią jos mamos tėviškę, kuri jai buvo itin miela. Vėliau edukatorė pravedė mus pro jos gyvenimą per fotografijas. Išskirtinės gyvenimo istorijos ir nutikimai išklausyti gurkšnojant kafiją su sausainiais. Gyvenimo kelias jai nebuvo lengvas skirtas – pasaulinio karo įspaudai jaunystėje, emigracija po pasaulį…

Martyno Jankaus muziejuje eksponuojama Evos Jankutės – Gerolos gyvenimo foto ekspozicija, su kuria kviečiame susipažinti.

Metodinis užsiėmimas yra dalis Lietuvos Respublikos Žemės ūkio ministerijos iš dalies finansuojamo paramos projekto Nr. NPKB-24-R-469 dalis, kurį įgyvendina asociacija kaimo bendruomenė „Lumpėnų strazdas“. Projekte taip pat buvo paskaita apie šeivamedį, jo naudą ir vertę, kuris vyko birželio 8 d. Pagerbti Evos Jankutės atminimo, paragauti pagaminto šampano ir pasiklausyti ilgametės dainų šventės solistės Airidos Mockutės koncerto kviečiame 2024 m. liepos 19 d. į Lumpėnus.

Dalintis
Skip to content