Pagėgiškiai pasirašė Šimtmečio dainų šventės drobėje

Į Lietuvą užplūdusią Šimtmečio dainų šventės dainų, šokio ir muzikos šventės drobę įpintos ir pagėgiškių talentų gijos. Pagėgių savivaldybės kultūros centro šokių kolektyvo „Marguva“ (vadovė Gražina Paliokienė) šokėjai, po 10-12 valandų repetavę visą savaitę ir Pagėgių savivaldybės meno ir sporto mokyklos jaunių choro (vadovės Evelina Norkienė ir Regina Pilkionienė) dainorėliai, taip pat intensyviai dirbę repeticijose trejetą dienų, savo pastangomis, entuziazmu ir talento dėka sukūrė ir įsipynė į nuostabų galingą šventinį dainos ir šokio audinį.

Pagėgiškių delegaciją iš namų išleidusi ir Vilniuje aplankiusi Pagėgių savivaldybės vicemerė, pavaduojanti merą Ligita Kazlauskienė pabrėžė, kad didelė garbė mažos savivaldybės meno atstovams būti bendrame šventės sūkuryje ir didelis pasididžiavimas tarp dalyvių išgirsti ir Pagėgių vardą. Vicemerė L. Kazlauskienė padėkojo saviveiklininkams įteikdama saldžių vaišių. Vicemerės Aušros Zongailienės, kuri  dalyvavo kaip šokių kolektyvo narė jau šeštoje Dainų šventėje, dėmesį saviveiklininkai jautė visomis repeticijų ir koncertų dienomis.

Nuveiktas didelis darbas, dar kartą patikrinta meno kolektyvų kompetencija ir tikimasi, kad po ketverių metų Lietuvos dainų šventėje Pagėgių vardas vėl bus minimas.

visi
Dalintis
Skip to content