Konferencija, skirta Pagėgių krašto ir šalies šviesuoliams atminti

Rugpjūčio 6 dieną Pagėgių savivaldybės Vydūno viešojoje bibliotekoje vyko tradicinė kasmet bibliotekos ir Vydūno draugijos organizuojama konferencija, kuri šiemet skirta Mažosios Lietuvos lietuvių kultūros veikėjos, tautodailininkės, Vydūno bendražygės  Martos Raišukytės 150-osioms ir lietuvių rašytojo, literatūrologo, lietuvių tautinio sąjūdžio veikėjo, kunigo Juozo Tumo-Vaižganto 155-osioms gimimo metinėms paminėti.

Renginio metu buvo skaitomi pranešimai, aptariami svarbiausi per pastaruosius metus nuveikti darbai ir kitos svarbios temos, susijusios su vydūnistika.

Konferencijoje dalyvavo Pagėgių savivaldybės vicemerė, pavaduojanti merą Ligita Kazlauskienė, savivaldybės vicemerė Aušra Zongailienė.

Sveikindama konferencijos dalyvius ir svečius, Pagėgių savivaldybės vicemerė L. Kazlauskienė pasidžiaugė, kad ypatingas dėmesys skiriamas Pagėgių krašto ir šalies šviesuoliams, padėkojo už galimybę pasiklausyti pranešimų apie Vydūną, Martą Raišukytę ir Juozą Tumą Vaižgantą, kurių žodžiai ir mintys ir šių laikų žmonėms padeda mąstyti, tobulėti, skatina tapti geresniais, vicemerė taip pat padėkojo Vydūno draugijai, kuri skleidžia Vydūno mokymą, aukoja savo energiją ir laiką įprasmindami esminį šviesuolių kūrybinį palikimą.

1
4
5
3
6
8
Dalintis
Skip to content