Gimnazijoje atidaryta dronų valdymo treniruoklių mokymo erdvė

Trečiadienį, rugpjūčio 28 d., Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijoje iškilmingai atidaryta bepiločių orlaivių (dronų) valdymo treniruoklių mokymo erdvė. Ši moderni klasė, skirta ugdyti jaunuosius dronų pilotus, buvo įrengta bendradarbiaujant su Lietuvos šaulių sąjunga ir UAB „RSI Europe“.

Atidarymo ceremonijoje dalyvavo garbingi svečiai: Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius, vicemerė Aušra Zongailienė, UAB „RSI Europe“ vadovas Tomas Milašauskas, Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Idzelis, LDK Kęstučio šaulių (Tauragės apskr.) 7-osios rinktinės vadas ats. mjr. Kęstutis Bauža, gimnazijos direktorius Vaclovas Navickas bei Pagėgių šauliai.

Mokymo klasėje įrengti keturi kompiuteriai su specializuotais dronų pilotavimui skirtais pultais bei pilnai paruošta programine įranga. Šiuos pažangius simuliatorius dovanojo FPV dronų gamintojas RSI Europe, vadovaujamas Tomo Milašausko. Anot vadovo, dronai turi milžinišką reikšmę ne tik civilinėje, bet ir karinio saugumo srityje, o mokydami jaunimą valdyti šiuos orlaivius, prisidedame prie šalies gynybinių pajėgumų stiprinimo.

Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius taip pat pasidalino savo mintimis: „Džiaugiuosi matydamas, kad mūsų mieste atsiranda vis daugiau galimybių jaunimui mokytis ir tobulėti. Ši naujoji dronų mokymo erdvė – tai puikus pavyzdys, kaip inovacijos gali būti sėkmingai panaudotos ugdant jaunąją kartą. Dronų valdymo įgūdžiai šiandien tampa ne tik aktualūs, bet ir būtini, todėl tikiu, kad ši erdvė padės mūsų jaunimui ne tik įgyti naujų žinių, bet ir ugdyti atsakomybę, patriotizmą bei prisidės prie jų ateities karjeros galimybių.“

Ši nauja erdvė Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijoje atveria galimybes mokiniams tobulėti, įgyti praktinių įgūdžių bei susipažinti su technologijomis, kurios sparčiai keičia pasaulį. Bendradarbiaujant su Lietuvos šaulių sąjunga, buvo nuspręsta įrengti šią mokymo erdvę tam, kad jauni žmonės galėtų ne tik mokytis valdyti dronus, bet ir ugdyti patriotines vertybes, suprasti technologijų reikšmę gynyboje bei šalies saugumo stiprinime.

juosta
Dalintis
Skip to content