Palangoje vyko Lietuvos seniūnijų sporto žaidynės

Šeštadienį, rugsėjo 14 d., Palangoje pasibaigė didžiausias Lietuvoje vykstantis masiško sporto sisteminis renginys – Lietuvos seniūnijų sporto žaidynės.

Tai bene plačiausią šalies geografiją apimantis renginys, kuris įtraukė dalyvius iš daugiau nei 50 šalies savivaldybių. Pagėgių kraštui atstovavo, Lumpėnų seniūnijos krepšininkai, Pagėgių, Natkiškių, Vilkyškių seniūnijos tinklininkai, tinklininkės, tenisininkai, smigininkai bei seniūnų trikovės atstovai. Šį kartą oras nelepino, nuo pat žaidynių atidarymo, prasidėjęs lietus, periodiškai merkė iki pat varžybų pabaigos.

Lumpėnų krepšininkai 3×3 (D. Viršilas, A. Petrauskas, M. Šikšnius,) šį kartą, į žaidynes atvyko ne pilnos sudėties ir nesugebėjo apginti čempionų titulo. Stalo tenisininkai (D. Rumšas, P. Gečius) garbingai atstovavo ir bendroje įskaitoje liko 13 vietoje. Smigininkams, (D. Maciukevičiui, R. Špečkauskui , R. Maciukevičienei) pritrūko tik vieno maksimalaus metimo iki  trečios vietos, deja teko tenkintis septinta vieta. Tinklininams (V. Mišeikis E. Maciukevičius, B. Mišeikis, M. Krepštekys) nepasisekė su pogrupio burtais, pralaimėję pusfinalį į finalines kovas nepateko. Pagėgių seniūnijos seniūnė Irena Kentrienė, seniūnų trikovės rungtyje džiaugėsi trečiąja vieta. Komandų vadovų įskaitoje, atstovaujant seniūnų trikovės rungtyje, antrą vieta laimėjo D. Maciukevičius. Na, o labiausiai nustebino ir nudžiugino Pagėgių tinklininkės, (L. Stanislovaitytė, T. Gerdvainytė, N. Markauskaitė, R. Mockutė), kurios nepaisydamos lietaus, permirkusios iki paskutinio siūlo, visą dieną kovojo tinklinio aikštelėje, nepatyrė nei vieno pralošimo ir tik finalinėse varžybose su Upynos seniūnijos tinklininkėms, po pratęsimo, dviems taškais nusileido būsimoms žaidynių nugalėtojoms. Antra vieta – tai aukščiausias Pagėgių tinklininkių pasiekimas seniūnijų žaidynėse.

Apibendrinant, bet neturint galutinių žaidynių komandų turnyrinės rikiuotės rezultatų, galime pasidžiaugti, kad į  Pagėgių kraštą sugrįžome su trimis taurėmis ir šešiais medaliais. Pasidžiaukime ir padėkokime Pagėgių savivaldybės sporto mėgėjams už dalyvavimą seniūnijų žaidynėse, kurie negailėdami nei savo laiko, nei jėgų visada aktyviai dalyvauja ir sėkmingai atstovauja Pagėgių kraštui, Lietuvos Respublikos sporto seniūnijų žaidynėse.

Pagėgių MSM suaugusiųjų sporto veiklos koordinatorius D. Maciukevičius.

 

Dalintis
Skip to content