Vilkyškiuose atidarytas vaikų užimtumo dienos centras

Praėjusį sekmadienį Vilkyškiuose duris atvėrė vaikų dienos užimtumo centras. Ta proga evangelikų-liuteronų bažnyčioje skambėjo šventinės pamaldos, o vėliau kunigas Mindaugas Kairys su Pagėgių savivaldybės meru Vaidu Bendaravičiumi, Pagėgių vietos veiklos grupės (VVG) „Pagėgių kraštas“ pirmininke ir savivaldybės tarybos nare Ligita Kazlauskiene, perkirpo simbolinę centro atidarymo juostą.

Šalia evangelikų-liuteronų bažnyčios esančiame pastate yra ekspozicija, skirta vokiečių rašytojui Johannesui Bobrowskiui. Čia įrengtas memorialinis darbo kambarys, atkeliavęs tiesiai iš Vokietijos. Sovietmečiu šiame pastate buvo gimdymo namai ir ambulatorija, dabar klebonijos pastatas, čia įsikūrė ir vaikų dienos užimtumo centras.

Pasak kunigo Mindaugo Kairio, be savivaldybės ir vietos veiklos grupės ši svajonė nebūtų išsipildžiusi.

„Didžiausi darbai yra įvykdyti ir labai ačiū visiems už pagalbą. Pavasarį tvarkysime aplinką, laukia ir daugiau darbų, tačiau svarbiausias jau įgyvendintas – laukiame, kad šie namai prisipildytų vaikų šurmulio. Man labai smagu, kad veikla vyksta, mes turime jau ir darbuotoją Jurgitą, kuri yra pirmoji darbuotoja šioje parapijoje. Labai tikiuosi, kad jūs, Jurgita, sukursite tokią aplinką, kad būtų gerą dirbti ir jums, ir laisvalaikį atėjusiems praleisti vaikučiams. Labai linkiu, kad darbas būtų sklandus ir kad atsirastų tas artimas bei glaudus ryšys su vaikais, jaunimu“, – kalbėjo idėjos sumanytojas kunigas M.Kairys.

Pagėgių savivaldybės metas Vaidas Bendaravičius pasidžiaugė, kad nuo šiol vaikai turės kur įdomiai ir turiningai praleisti laisvalaikį.

„Dėkoju Laurai ir Mindaugui Kairiams už šią įgyvendintą idėją ir didžiulį nuveiktą darbą. Kol pastatas stovėjo tuščias, jis buvo niekam neįdomus, o tik pradėjus kažką daryti, tuoj buvo įtrauktas į Kultūros objektų apsaugos registrą, kas apsunkina bet kokių projektų įgyvendinimą. Tačiau džiaugiuosi, kad viskas pavyko ir šiuose namuose laisvalaikį įdomiai leis mūsų vaikai“, – sakė meras kartu su Vilkyškių seniūnijos seniūnu Dariumi Jurkšaičiu įteikdamas centrui magnetinę lentą.

L.Kazlauskienė sveikindama naujai įsikūrusio centro sumanytojus ir susirinkusius svečius išreiškė norą, kad ta pranašystė, kad čia kad krykštauja ir žaidžia vaikai, išsipildytų su kaupu. „Nes kol yra vaikų, tol miestelis gyvas. Ačiū jums, kad prisidedate prie šios pranašystės išsipildymo. Linkiu gražaus, kūrybiško ir įdomaus laiko ne tik vaikams, bet ir suaugusiems“, sakė VVG „Pagėgių kraštas“ valdybos pirmininkė.

Kunigas M.Kairys padėkojo ir pamaldose grojusioms fleitininkei Monikai Ryškutei ir vargonininkei Evelinai Tamošaitytei.

„Be Evelinos šitas projektas nebūtų pavykęs. Ji – tas žmogus, kuris pildė projektą, skaičiavo ir derino daugybę detalių. Evelina, ačiū labai už didžiulę pagalbą“, – kalbėjo M.Kairys.

Dienos užimtumo centrą nemokamai gali lankyti visi norintys. Tėveliai norintys kad jų vaikas lankytų dienos centrą, kviečiami kreiptis į užimtumo specialistę Jurgitą Štuikienę, tel. 8 681 30 081.

Apie projektą:

Vilkyškių evangelikų liuteronų parapija įgyvendino VVG „Pagėgių kraštas“ vietos plėtros strategijos lėšomis finansuotą vietos projektą „Vilkyškių parapijos daugiafunkcinio centro įkūrimas“. Projektui įgyvendinti buvo skirta 47 888,00 Eur dydžio parama. Projekto lėšomis buvo atlikti parapijai priklausančio pastato išorės fasado ir cokolio šiltinimo darbai, įsigyta veiklai vykdyti reikalinga buitinė ir kita įranga.

Įkurtas Vilkyškių parapijos daugiafunkcinis centras teiks vietos gyventojams sociokultūrines paslaugas, didžiausią dėmesį skiriant vaikams ir jaunimui – centre veiks vaikų dienos centras, teikiantis vaikų dienos priežiūros ir laisvalaikio užimtumo organizavimo paslaugas Vilkyškių miestelio ir aplinkinių kaimų gyventojams. Daugiafunkciniame centre taip pat veiks muziejus. Projekto metu įkurto daugiafunkcinio centro darbuotojas prisidės prie edukacinių, kultūrinių, šviečiamojo pobūdžio centro veiklų organizavimo.

Dalintis
Skip to content