Pagėgių savivaldybės 38-asis tarybos posėdis vyko neįprastai

Gegužės 6 d. 9 val. turėjęs vykti Pagėgių savivaldybės tarybos 38-asis posėdis vyko neįprastai. 9 savivaldybės tarybos nariai pasiryžo iš pareigų atleisti savivaldybės administracijos direktorių Virginijų Komskį.

Prieš pat tarybos posėdžio pradžią, buvo gautas vienas tarybos nario pranešimas, kad ryte jam buvo grasinama jo namuose, kad šis priimtų galimai neteisėtus veiksmus ir atitinkamus sprendimus. Dėl šio įvykio kreiptasi į policiją.

Dėl šios priežasties ir, kol nepaaiškės daugiau detalių dėl šio įvykio, savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius atsisakė dalyvauti tarybos posėdyje. Jo pavyzdžiu pasekė mero pavaduotoja Ligita Kazlauskienė bei kiti tarybos nariai: Gražina Jankauskienė, Sigitas Stonys, Aivaras Pocius, Lina Augustinavičiūtė, Kęstas Komskis, Algis Grublys.

Vis tik likusi dauguma nusprendė tęsti posėdį ir atleisti administracijos direktorių iš pareigų nuo šių metų gegužės 6 d. Laikinai vadovauti administracijai paskirta Stoniškių seniūnijos seniūnė Dalia Alkimavičienė. Šie devyni Pagėgių savivaldybės tarybos nariai greičiausiai nėra susipažinę su Vietos savivaldos įstatymu, kuriame aiškiai nurodyta, kad toks tarybos narių daugumos sprendimas yra neteisėtas. 29 str. 3 dalyje pažymima, kad „<…> tol, kol savivaldybės administracijos direktorius ir direktoriaus pavaduotojas nepaskirti, savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas gali eiti mero ar laikinai mero pareigas einančio tarybos nario siūlymu savivaldybės tarybos paskirtas savivaldybės administracijos valstybės tarnautojas.<…>“. Tai reiškia, kad posėdžiui pirmininkaujantis asmuo negali siūlyti valstybės tarnautojo į minėtas pareigas. Neabejojama, kad į tokį tarybos narių sprendimą sureaguos ir vyriausybės atstovas Tauragės apskričiai. Todėl artimiausiame tarybos posėdyje savivaldybės meras siūlys naują kandidatą laikinai eiti administracijos direktoriaus pareigas.

Dalintis
Skip to content