Martyno Jankaus sodyba – Valstybinės kultūros paveldo komisijos apdovanojimų „Paveldo DNR“ nominantė iniciatyvų ir darbų kategorijoje

2023 m. rugsėjo 29 d. Lietuvos Respublikos Prezidentūroje įvyko pirmieji Valstybinės kultūros paveldo komisijos apdovanojimai „Paveldo DNR“. Paveldo apdovanojimų ceremonijos metu apdovanoti trys nugalėtojai iš devynių paskelbtų nominantų trijose kategorijose – objektų, žmonių ir darbų, taip pat septyniems kultūros paveldo bendruomenės nariams buvo įteiktos specialios Paveldo komisijos padėkos.

Iniciatyvų ir darbų nominacijoje tarp trijų kandidatų pateko ir aušrininko Martyno Jankaus sodyba (Pagėgių sav.), tačiau nugalėjo Raubonių malūnas karšykla-verpykla kartu su Vaidotu Gikiu (Pasvalio r. sav.).

Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius pasveikino Pagėgių savivaldybės Martyno Jankaus muziejaus direktorę Liudviką Burdžiuvienę, pasidžiaugė vadovės ir muziejaus kolektyvo nuoširdžiu ir atsidavusiu darbu bei indėliu puoselėjant Pagėgių krašto istoriją, kultūrą ir tradicijas.

„Paveldo DNR“ apdovanojimai bus teikiami kas ketverius metus, t.y. vieną kartą per vienos Paveldo komisijos kadenciją.

Plačiau apie renginį skaitykite čia.

Kultūros paveldo apdovanojimų „Paveldo DNR“ pristatomasis reportažas:

Dalintis
Skip to content