Vyko susitikimas su Pagėgių savivaldybės savanorius priimančiomis organizacijomis

Š.m. gruodžio 11 dieną savivaldybės posėdžių salėje vyko susitikimas su Pagėgių savivaldybės savanorius priimančiomis ar galinčiomis priimti organizacijomis, įstaigomis, bendruomenėmis. Susitikime dalyvavo Savivaldybės vicemerė Ligita Kazlauskienė, Jaunimo reikalų tarybos pirmininkė, Tauragės apskirtojo stalo vadovas, Jaunimo savanoriškos tarnybos mentorius Laurynas Kryžauskas, Jaunimo reikalų koordinatorė Irena Jurgutienė, jaunimo atstovės, savanorystės etapą baigęs jaunimas, Pagėgių savivaldybės įstaigų, organizacijų, bendruomenių atstovai.

Jaunimo savanoriška tarnyba – tai intensyvi 6 mėn. trukmės programa jauniems žmonėms nuo 14 iki 29 metų. Jos metu jaunuoliai ne mažiau nei  35 val. per mėnesį savanoriauja pasirinktoje akredituotoje priimančioje organizacijoje (PO). Šia programa jaunuoliui sudaroma galimybė ne tik atrasti patinkančią veiklos kryptį, bet ir geriau pažinti save, ugdyti bendrąsias kompetencijas ir stiprinti pasitikėjimą savimi, o jaunuolis, atlikęs savanorišką veiklą, turi galimybę gauti 0,25 balo prie stojamojo balo stodamas į Lietuvos universitetus. Jaunimo savanoriškos tarnybos organizavimui lėšos skiriamos iš savivaldybės biudžeto. Pagal šitą modelį galima savanoriauti tik tose organizacijose, kurios atliko akreditaciją pagal Jaunimo savanorius priimančių organizacijų akreditavimo tvarką.

Irena Jurgutienė, vyriausioji specialistė (Jaunimo reikalų koordinatorė) pristatė esamą jaunimo savanorystės situaciją Pagėgiuose. Paminėjo, kad šiuo metu savivaldybėje yra keturios akredituotos savanorius priimančios organizacijos, kitos organizacijos laukia, kada galės akredituotis ir priimti jaunuolius savanorystei. Pristatė jaunimą, kuris įveikė 6 mėnesių savanorystę. Savanorės pasidalino patirtais įspūdžiais ir džiaugiasi, kad yra tokia galimybė susipažinti su organizacijose vykstančiais darbais. Viena iš savanorių pasidalino, kad savanorystę atliko Pagėgių savivaldybės Šeimos gerovės centre, atliekamos funkcijos jai labai patiko, kad net apsisprendė baigus gimnaziją studijuoti socialinį darbą.

Jaunimo savanoriškos tarnybos mentorius Laurynas Kryžauskas, atsakingas už savanorių dalyvavimą savanoriškoje tarnyboje, savanoriškos veiklos metu įgytų kompetencijų vertinimo ir įsivertinimo organizavimą, kuratorių informavimą ir konsultavimą, pristatė savanorystės konceptą, pagrindinius principus, papasakojo kaip pradėti vykdyti savanorystės programą, teisingai pasiruošti dokumentus.

Savivaldybės vicemerė, Jaunimo reikalų tarybos pirmininkė Ligita Kazlauskienė, pasidžiaugė pasiektais savanorystės programos rezultatais Pagėgių savivaldybėje, didėjančiu savanoriauti norinčiu jaunimu. L. Kazlauskienė įteikė padėkos raštus Pagėgių krašto turizmo ir verslo informacijos centrui, Pagėgių savivaldybės šeimos gerovės centrui, Pagėgių savivaldybės Vydūno viešajai bibliotekai ir Pagėgių savivaldybės kultūros centrui – šios įstaigos akredituotos ir jau dirbančios su jaunais savanoriais.

Dalintis
Skip to content