Lumpėnų kaimo bendruomenė. Projektas „Bendrystės tiltas“ (tęstinis)

Lumpėnų kaimo bendruomenė, kartu su partneriais – kaimo bendruomene „Lumpėnų Strazdas“,  Bitėnų kaimo VO „Rambynas“ ir Trakininkų kaimo bendruomene vykdė projektą „Bendrystės tiltas“ (tęstinis). Projektas finansuotas SADM  ir bendruomenės narių lėšomis.

Projekto veiklos šiemet buvo skirtos  Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečiui paminėti. Projekto tikslas – stiprinti Lumpėnų kaimo bendruomenės narių bei  seniūnijos gyventojų sutelktumą ir tarpusavio pasitikėjimą,  įtraukiant socialinę atskirtį patiriančius asmenis į bendruomenės gyvenimą per kultūrinę švietėjišką veiklą.

Į renginį „Kalėdinis bendrystės tiltas“ susirinko gausus būrys lumpėniškių. Kad namai būtų pilni jaukumo, širdis kupina šilumos, mintys aiškios, o gyvenimas – kupinas džiaugsmo ir laimės, linkėjo seniūnė Danguolė Mikelienė, mero patarėjas Kristupas Gružas, Lumpėnų kaimo ir “Lumpėnų Strazdo” bendruomenių pirmininkės Jūratė Mažutienė ir Gražina Jankauskienė.

Muzikinius pasirodymus dovanojo Lumpėnų kaimo bendruomenės moterų linijinių šokių kolektyvas “Ramigė”. Kūrybingai, linksmai muzikinę- edukacinę vakaro dalį pravedė muzikantai Rasa ir Valdas Armonai. Viso vakaro metu netrūko geros nuotaikos, smagaus juoko, trankaus šokio ir gražios bendrystės.

Įgyvendinto projekto veiklos sustiprino bendruomenės narių sutelktumą, tarpusavio pasitikėjimą, bendradarbiavimą, patenkino ne tik socialinę atskirtį patiriančių asmenų ir grupių, bet ir visų vietos gyventojų saviraiškos poreikius, prisidėjo prie socialinės sanglaudos, bendruomenės patrauklumo didinimo. Įgyvendintas projektas sustiprino partnerių (bendruomenių) bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, kartu organizuojant kultūrinius ir kt. renginius, kas stiprina bendruomeninius ryšius, turiningai plėtoja ir tenkina  kaimo žmonių užimtumo poreikius, į kultūrinę ir kt. veiklas įtraukiant kuo daugiau visų amžiaus grupių gyventojų.

Dalintis
Skip to content