Kviečiame susipažinti su strateginio veiklos plano projektu

Pagėgių savivaldybė parengė Pagėgių savivaldybės 2024-2026 m. strateginio veiklos plano projektą*  ir kviečia bendruomenę su juo susipažinti.

Strateginiame veiklos plane iškelti trys savivaldybės prioritetai:

  1. Darni verslo, turizmo ir kaimo plėtra modernios infrastruktūros pagrindu. Prioriteto įgyvendinimas apima palankios ekonominės aplinkos kūrimą, investicijų pritraukimą, turizmo plėtrą, darnios aplinkos užtikrinimą, infrastruktūros modernizavimą ir plėtrą.
  2. Viešųjų paslaugų kokybės ir prieinamumo užtikrinimas. Prioriteto įgyvendinimas apima švietimo paslaugų kokybės, prieinamumo ir pasiekiamumo gerinimą, gyventojų sveikatos priežiūros paslaugų kokybės ir pakankamumo gerinimą, kultūrinės veiklos puoselėjimą, socialinės pagalbos plėtrą.
  3. Efektyvi ir piliečiams atvira savivalda. Prioriteto įgyvendinimas apima savivaldybės valdymo ir veiklos efektyvumo didinimą, nevyriausybinių ir bendruomenių organizacijų veiklų skatinimą, palankios aplinkos jaunimui vystymą.

Strateginį veiklos planą sudaro 7 programos, apimančios visas savivaldybės veiklos sritis – nuo švietimo, socialinių, kultūros, sporto paslaugų teikimo iki miesto infrastruktūros projektų įgyvendinimo. Programose pateikti kiekvienos srities uždaviniai, priemonės ir vertinimo kriterijai.

Strateginio veiklos plano programos yra savivaldybės biudžeto pagrindas.

Pagėgių savivaldybės 2024-2026 m. strateginį veiklos planą ir Pagėgių savivaldybės 2024 metų biudžetą numatoma teikti savivaldybės tarybai svarstyti ir tvirtinti 2024 m. vasario 15 d.

Turinčius pastabų, pasiūlymų ar norinčius užduoti klausimus dėl strateginio veiklos plano, kviečiame kreiptis į Pagėgių savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyrių elektroniniu paštu: g.kazakeviciene@pagegiai.lt iki 2024 m. vasario 7 d.

*Pagėgių savivaldybės 2024-2026 metų strateginis veiklos planas dar pildomas ir viešinamas be 07 Socialinės paramos ir sveikatos priežiūros įgyvendinimo programos.

 >> Pridedamas projektas.

Dalintis
Skip to content