Prezidentūroje vyksta regionų forumas

Šiandieną Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius dalyvauja Prezidento rūmuose vykstačiame Regionų forume, į kurį šalies Prezidentas Gitanas Nausėda sukvietė vietos ir centrinę valdžias ieškoti kelių tolygiam šalies augimui.

Tradiciniame trečiajame Regionų forume viena pagrindinių temų – savivaldybių finansinio savarankiškumo didinimas.

Sveikindamas į renginį susirinkusius visų Lietuvos savivaldybių ir šalies centrinės valdžios atstovus, savivaldos ekspertus, Prezidentas pažymėjo, kad Lietuvos ateitį didele dalimi lems tai, kaip į viršų stiebsis jos regionai. „Lietuva išties sėkminga gerovės valstybe taps tik remdamasi visų savo žmonių talentais ir gebėjimais. Tik augdama tolygiai, ji išvengs žymios gyventojų dalies socialinės atskirties ir skurdo“, – sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas taip pat išskyrė savivaldos vaidmenį siekiant klimato kaitos suvaldymo tikslų, žalio ir tvaraus Lietuvos ekonomikos augimo. Kaip gerąjį pavyzdį šalies vadovas pateikė trumpąsias maisto grandines. Pasak Prezidento, ši priemonė gali prisidėti prie žaliosios regionų transformacijos, kaimo gyvybingumo didinimo, bendruomenių įgalinimo ir visuomenės aprūpinimo sveiku maistu.

Regionų forumo pirmojoje dalyje sveikinimo žodžius taip pat tarė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Antorjoje forumo dalyje sveikinimo kalbas sakė Lietuvos respublikos Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė, memorandumą dėl savivaldos didesnio savarankiškumo perskaitė Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius.

Lietuvos Respublikos Prezidento inicijuotas Regionų forumas organizuojamas kartu su Vidaus reikalų ministerija ir Lietuvos savivaldybių asociacija.

Pagėgių savivaldybės informacija

Dalintis
Skip to content